description

Në disa fakultete kanë mbetur vende të lira

Publikuar: E premte 6 Gusht 2010, 9:43 29 Komente

Në Universitetin e Prishtinës (UP) të enjtën janë shpallur rezultatet e provimeve pranuese për vitin e ardhshëm akademik 2010/2011. Në bazë të konkursit sivjet në këtë afat UP-ja ka paraparë t’i regjistrojë 17 mijë e 940 studentët të rinj, prej të cilëve 16 mijë e 327 të rregullt, 1030 studentë me korrespondencë, 341 studentë nga rajoni si dhe 216 studentë nga minoritetet. Konkurrenca më e madhe ka qenë në Fakultetin Ekonomik, në Fakultetin e Mjekësisë, në Fakultetin Juridik, si dhe në Fakultetin e Edukimit, ku janë plotësuar vendet e parapara me konkurs. Ndërkaq, në disa fakultetet të tjera kanë mbetur vende të lira.

Kandidatët të cilët që nga orët e paradites kishin ardhur para fakulteteve të UP-së për të shikuar rezultatet e provimeve pranuese ndiheshin të preokupuar dhe mezi prisnin t’i shihnin rezultatet. Kishte edhe prej atyre kandidatëve të cilët ishin ndarë të zhgënjyer, pasi nuk e kishin kaluar provimin pranues. Mirëpo, sipas drejtuesve të fakulteteve, ata kandidatë të cilët i kanë plotësuar kriteret e parapara me konkurs janë pranuar, por kishte edhe raste të tjera ku kandidati për 1 pikë kishe rënë nga provimi pranues. Në Fakultetin Juridik provimit pranues i janë shtruar mbi 2361 kandidatë, prej të cilëve 1546 kanë aplikuar në Prishtinë, 496 kandidatë në Gjilan dhe 319 në Pejë. Menaxhmenti i fakultetit ka bërë të ditur se në qendrën në Prishtinë në këtë fakultet janë plotësuar të gjitha vendet e parapara me konkurs, kurse kanë mbetur vende të lira në Pejë dhe në Gjilan. “Në bazë të rezultateve të përgjithshme, në afatin e parë në Fakultetin Juridik janë plotësuar të gjitha vendet e parapara me konkurs për studime të rregullta, kurse për studime me korrespondencë kanë mbetur vende të lira. Po ashtu edhe në Fakultetin Ekonomik mësohet se në Prishtinë janë plotësuar të gjitha vendet e parapara me konkurs. “Në Fakultetin Ekonomik në të dy qendrat kanë aplikuar mbi 5 mijë kandidatë, të cilët kanë pretenduar që të bëhen brucoshë. Në Prishtinë janë plotësuar të gjitha vendet e parapa me konkurs për studimet e rregullta, ndërsa në qendrën tjetër në Gjilan kanë mbetur mbi 40% vende të lira”, ka bërë të ditur dekani i Fakulteti Ekonomik, Skender Ahmenti. Ai ka sqaruar se me gjithë konkurrencën e madhe në fakultet janë pranuar vetëm ata kandidatë të cilët i kanë plotësuar kriteret e parapara me konkurs. Vende të lira kanë mbetur edhe në Fakultetin e Shkencave Matematiko- Natyrore -FSHMN. Në këtë fakultet me konkurs është paraparë të pranohen 1505 studentë të rinj, kurse sipas aplikimeve kanë aplikuar vetëm 30 % e kandidatëve nga numri i përgjithshëm. “ Në FSHMN janë shpallur provimet pranuese sipas konkursit të paraparë. Në këtë fakultet për  1505 vende sa janë paraparë me konkurs, kanë aplikuar 424 kandidatë prej të cilëve provimin pranues e kanë kaluar vetëm 238 konkurrues, ose marrë në total për afatin e dytë në këtë fakultet kanë mbetur edhe 1317 vende të lira”, ka bërë të ditur Sekretari i FSHMN-së Haki Mjekiqi

 

Printo Dërgo
 • di

Komente


 • tringa 07.10.2010 - 20:48

  sa vende te lira kane mbetur ne fakultetin e shkencave natyrore perkatesisht ne fizike?

 • tringa 07.10.2010 - 20:46

  sa vende te lira kane mbetur ne fakultetin e shkencave natyrore perkatesisht ne fizike?

 • besarti 05.10.2010 - 15:15

  deri kur osht afati i 3 ne fakultetin e elektronikes edhe kur do te mbahet provimi pranues ju faleminderit nese kthani pergjegjje te menjehershme

 • flora 24.09.2010 - 23:10

  a ka afa te tret ne juridk

 • LULJETA 21.09.2010 - 19:38

  KUR DALIN REZULTATET NE RRJET PER DREJTIMIN JURIDIK DEGA NE GJILAN

 • laura 15.09.2010 - 20:01

  A do te ket afat te dyt ne universitetin publik te prizrenit? Ju lutem na informoni?

 • artushka 15.09.2010 - 13:09

  a nende te lir ne up nuk ka ne ekonomik per veq ne gjilan kish mbi 40 perqind vende te lira ne ekonomik

 • artushka 15.09.2010 - 13:08

  afat te 2 ne up ka vetem ne do drejtime si psh ne edukim vende te lira ish veq matematik kimi fizik e biologji a ehde ne filozofik vende te lia kish ne histori pedagogji etj. e ne psikologji skiah as 1 vend et lirme doket vende te lira nuk ka as ne ekonomik as ne gjuhe angleze as ne frangjisht gjermanisht psikologji ska vende te lira ne shkenca politika ska vende te lira

 • lena 14.09.2010 - 10:44

  afat te dyt ka ne gjilan amo veq edukim jo tjeter deg vetem edukimi

 • besarta 12.09.2010 - 20:42

  a ka afat te dyt ne edukim edhe qe kish ba me dit cilat vende jan te lira ne fakultetin e edukimit

 • arta 11.09.2010 - 8:57

  a ka afat te dyt n juridik dhe deri kur esht

 • riane 09.09.2010 - 19:38

  a ka afat te dyte ne ekonomik

 • Shpejtim 05.09.2010 - 12:20

  n`Ekonomi ne Gjilan kur osht afati Dyt bre ?

 • kaltrina 04.09.2010 - 23:30

  a ka afat te dyt ne ekonomik:O

 • anita 02.09.2010 - 11:26

  a ka vende te lira ne univerzitetin e prishtines ne degen e gjuhes angleze

 • blerina 01.09.2010 - 14:07

  A ban ndonje informacion se kur eshte afati i dyte ne ekonomik dega Gjilanit mundesisht ndonje informacion???

 • Lami 28.08.2010 - 12:38

  - Aka vende te lira ne FK te edukimit, ne cilat drejtime?

 • Liridon 26.08.2010 - 17:55

  a ka vende te liria ne ekonomik dhe juridik ne gjilan ?

 • valentina 24.08.2010 - 16:52

  a do te ket afat te dyt ne juridik edhe a do te ket te rregullt edhe kur do te jet afati

 • lena 23.08.2010 - 22:09

  kur hapet konkursi per afatin e dyt ne pej

 • albina 21.08.2010 - 17:19

  a ka afat te dyt ne ekonomi ? ju lutem pergjigjuni

 • tina 18.08.2010 - 14:19

  ne gjuhe angleze a kan mbetur vende te lira, ne edukim apo filologjik?

 • linda 18.08.2010 - 12:34

  a ka vende te lira ne psikologji

 • arta 16.08.2010 - 12:46

  a ka afat te dyte ne arkitekture

 • albulena 14.08.2010 - 13:45

  afati i dyt njuridik

 • albulena 14.08.2010 - 13:45

  njuridik kur eshte afati i dyt edhe a pranojn t`rregullt

 • erkan 13.08.2010 - 11:27

  nveterinari a ka afat te 2t ju lutna tregoni flm .

 • sefi 10.08.2010 - 23:19

  shkencat politike a ka afat te 2t ?

 • florinda 08.08.2010 - 20:49

  e ne psikologji a kan mbeteur vende te lira ??

arkivi i lajmeve