Studim: Instagrami aplikacioni më i keq për shëndetin mendor - Auto&Tech - Kosova Sot
Studim: Instagrami aplikacioni më i keq për shëndetin mendor

Studim: Instagrami aplikacioni më i keq për shëndetin mendor

Në një studim të kryer në Britani të Madhe, Instagrami është vlerësuar si platforma më e keqe sociale kur bëhet fjalë për ndikimin që ka tek shëndeti i të rinjve.

Në sondazhin e kryer janë përfshirë 1,479 persona të moshës 14-24 vjeçare, të cilët janë pyetur se cilat prej pesë rrjeteve sociale ka ndikim negativ te përdoruesit, raporton BBC.

Prej tyre është kërkuar që të vlerësojnë platformën për makthe, depresion, vetmi dhe ngacmime.

Organizatat e shëndetit mendor kanë kërkuar nga kompanitë që të bëjnë më shumë në sigurinë e përdoruesve të tyre.

Më shumë se 90 për qind e të rinjve përdorin rrjetet sociale – gati sa gjysma e çfarëdo grupi tjetër të kësaj moshe. Ata janë cak i efekteve negative edhe pse nuk ka pasur ndonjë provë për këtë gjë.

(Kosova Sot)

23 orë e 14 minuta më parë
21/06/18