Gabimet që shkurtojnë jetën e pajisjeve tona (Foto) - Auto&Tech - Kosova Sot
Gabimet që shkurtojnë jetën e pajisjeve tona (Foto)

Gabimet që shkurtojnë jetën e pajisjeve tona (Foto)

Shpesh, pajisjet tona elektronike fillojnë të dobësohen vetëm 6 muaj pasi i kemi blerë.

Dhe, në shumicën e rasteve, vetë ne jemi fajtorët. Ne nuk kujdesemi për detajet të cilat janë shumë të rëndësishme për këto pajisje teknologjike.

Këto janë gabimet që e shkurtojnë jetëgjatësinë e pajisjeve tona:

Mbushja e baterisë

      

Bateritë moderne me litium nuk kanë efekt në memorie, kështu që celularët, tabletët dhe laptopët duhet të rimbushen pa pritur që bateria e tyre të bie në zero. Arsyeja është se shumë prodhues e matin jetëgjatësinë e baterisë për nga numri i cikleve të shkarkimit.

Kështu, për ta rritur jetëgjatësinë e baterisë së pajisjes tuaj, duhet ta rimbushni më shpesh. Opsioni më i mirë është që ta mbushni sa herë që bateria bie në 10%-20%.

Evitoni mbushësit që “e mbushin shpejtë” pajisjen

      

Ja pse nuk është mirë të blini mbushës të lirë: nuk kanë kontrollues të brendshëm. Dhe gjithashtu, mos e mbushni pajisjen tuaj me kabllo USB dhe mbushës jo-nativ.

Një tjetër këshillë e dobishme: evitoni mbushësit e ashtuquajtur “ultra të shpejtë”, të cilët pretendojnë se e mbushin baterinë tuaj shumë shpejtë.

Kontrollimi i temperaturës

      

Kur përdorni laptopin, mos e vendosni atë në gjunjë ose në shtrat. Hapjet e ajrosjes së pajisjes duhet të mbeten të paprekura në mënyrë që të evitohet mbinxehja. Zgjidhja ideale është që të përdorni mbajtës special për laptop.

(Kosova Sot)

18 orë e 34 minuta më parë
20/06/18