Cilat goma dimri janë më të mirat për vitin 2017 sipas ADAC - Auto&Tech - Kosova Sot
Cilat goma dimri janë më të mirat për vitin 2017 sipas ADAC

Cilat goma dimri janë më të mirat për vitin 2017 sipas ADAC

Organizata Gjermane ADAC ka testuar 16 marka të gomave të dimrit të dimensioneve 195/65 R15 dhe 215/65 R16.

Sipas këtyre testimeve, Continental vazhdon të mbajë kryesimin me modelin Continental WinterContact TS860. Vendi i dytë dhe i tretë mbahen nga marka të rangut të dytë si ESA Tecar dhe brendi tjetër në pronësi të Michelin, Kebler.

Në vazhdim gjeni renditjen si dhe përmbledhjen e testit të këtyre gomave.

1. Continental WinterContact TS 860

Gjithsejtë: 59.4 / Rrugë e thatë: 7.6 / Rrugë e lagësht: 8.4 / Rrugë me borë: 8.2 / Rrugë me akull: 7 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8.2 / Zhurma: 5.2 / Qëndrueshmëria e veshjes: 7 / E përgjithshmja: 7.8

2. ESA Tecar Super Grip 9

Gjithsejtë: 58.4 / Rrugë e thatë: 7.4 / Rrugë e lagësht: 7.4 / Rrugë me borë: 7.4 / Rrugë me akull: 7.8 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8.6 / Zhurma: 5.4 / Qëndrueshmëria e veshjes: 7 / E përgjithshmja: 7.4

3. Kleber Krisalp HP3

Gjithsejtë: 57.8 / Rrugë e thatë: 7.4 / Rrugë e lagësht: 7 / Rrugë me borë: 7.8 / Rrugë me akull: 7 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8 / Zhurma: 5.4 / Qëndrueshmëria e veshjes: 8 / E përgjithshmja: 7.2

4. Dunlop Winter Response 2

Gjithsejtë: 57.6 / Rrugë e thatë: 6.8 / Rrugë e lagësht: 8 / Rrugë me borë: 7.8 / Rrugë me akull: 7.2 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8.4 / Zhurma: 5.6 / Qëndrueshmëria e veshjes: 7 / E përgjithshmja: 6.8

5. Goodyear UltraGrip 9

Gjithsejtë: 57.4 / Rrugë e thatë: 7.2 / Rrugë e lagësht: 8.2 / Rrugë me borë: 6.6 / Rrugë me akull: 7.2 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 7.8 / Zhurma: 5.8 / Qëndrueshmëria e veshjes: 8 / E përgjithshmja: 6.6

6. Hankook Winter i cept RS2

Gjithsejtë: 53.8 / Rrugë e thatë: 7.6 / Rrugë e lagësht: 6.8 / Rrugë me borë: 6.6 / Rrugë me akull: 7 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 7.6 / Zhurma: 4.6 / Qëndrueshmëria e veshjes: 7 / E përgjithshmja: 6.6

7. Vredestein Rrugë me borëtrac 5

Gjithsejtë: 52.2 / Rrugë e thatë: 8 / Rrugë e lagësht: 6.6 / Rrugë me borë: 6.2 / Rrugë me akull: 7 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8 / Zhurma: 4.4 / Qëndrueshmëria e veshjes: 6 / E përgjithshmja: 6

8. Yokohama W drive V905

Gjithsejtë: 54.6 / Rrugë e thatë: 8.6 / Rrugë e lagësht: 6.8 / Rrugë me borë: 7.6 / Rrugë me akull: 7 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8 / Zhurma: 4.6 / Qëndrueshmëria e veshjes: 6 / E përgjithshmja: 6

9. Falken Eurowinter HS01

Gjithsejtë: 50.6 / Rrugë e thatë: 6.8 / Rrugë e lagësht: 6.8 / Rrugë me borë: 5.8 / Rrugë me akull: 6.2 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 7.4 / Zhurma: 4.8 / Qëndrueshmëria e veshjes: 7 / E përgjithshmja: 5.8

10. Firestone Winterhawk 3

Gjithsejtë: 53.2 / Rrugë e thatë: 7.8 / Rrugë e lagësht: 5.8 / Rrugë me borë: 6.2 / Rrugë me akull: 7 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8.4 / Zhurma: 5.2 / Qëndrueshmëria e veshjes: 7 / E përgjithshmja: 5.8

11. Nokian WR D4

Gjithsejtë: 53.8 / Rrugë e thatë: 7.4 / Rrugë e lagësht: 5.8 / Rrugë me borë: 8.6 / Rrugë me akull: 7.2 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8.2 / Zhurma: 4.8 / Qëndrueshmëria e veshjes: 6 / E përgjithshmja: 5.8

12. Michelin Alpin 5

Gjithsejtë: 53.6 / Rrugë e thatë: 7.8 / Rrugë e lagësht: 7 / Rrugë me borë: 5.6 / Rrugë me akull: 6.8 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 6.8 / Zhurma: 5 / Qëndrueshmëria e veshjes: 9 / E përgjithshmja: 5.6

13. Aeolus Rrugë me borëAce2

Gjithsejtë: 51 / Rrugë e thatë: 7.2 / Rrugë e lagësht: 6.6 / Rrugë me borë: 5.4 / Rrugë me akull: 7.2 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8 / Zhurma: 5.2 / Qëndrueshmëria e veshjes: 6 / E përgjithshmja: 5.4

14. Kumho Winter Craft WP51

Gjithsejtë: 51.2 / Rrugë e thatë: 7.2 / Rrugë e lagësht: 5.4 / Rrugë me borë: 6.8 / Rrugë me akull: 7.2 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 7.4 / Zhurma: 4.8 / Qëndrueshmëria e veshjes: 7 / E përgjithshmja: 5.4

15. Sava Eskimo S3 Plus

Gjithsejtë: 52 / Rrugë e thatë: 5.4 / Rrugë e lagësht: 6.2 / Rrugë me borë: 8.2 / Rrugë me akull: 7.2 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 7.6 / Zhurma: 5 / Qëndrueshmëria e veshjes: 7 / E përgjithshmja: 5.4

16. Semperit Master Grip 2

Gjithsejtë: 51.2 / Rrugë e thatë: 4.8 / Rrugë e lagësht: 7 / Rrugë me borë: 7.8 / Rrugë me akull: 6.6 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8.2 / Zhurma: 6 / Qëndrueshmëria e veshjes: 6 / E përgjithshmja: 4.8

Përmbjedhje e testimeve:

Goma më e mirë për sezonin e dimrit është Continental WinterContact TS 860

Goma më e mirë për rrugë të thatë është Yokohama W drive V905

Goma më e mirë për rrugë me lagështi është Continental WinterContact TS 860

Goma më e mirë për rrugë me borë është Nokian WR D4

Goma më e mirë për konsum të ulët karburanti është ESA Tecar Super Grip 9

Goma më e mirë për rrugë me akull është ESA Tecar Super Grip 9

Goma më e mirë për konsumin më të ulët të veshjes është Michelin Alpin 5

Goma më e mirë me nivelin më të ulët të zhurmës është Semperit Master Grip 2

(Kosova Sot)

18 orë e 8 minuta më parë
21/10/18