Mësoni se cilat ngjyra ruajnë më së shumti vlerën e veturës - Auto&Tech - Kosova Sot
Mėsoni se cilat ngjyra ruajnė mė sė shumti vlerėn e veturės

Mėsoni se cilat ngjyra ruajnė mė sė shumti vlerėn e veturės

Ngjyra e veturës duket të jetë një faktor i rëndësishëm në përcaktimin e ruajtjes së vlerës së veturës përgjatë viteve.

Një studim i bërë nga makina e kërkimit në internet iSeeCars ka analizuar 2.1 milion vetura të përdorura të nxjerra për shitje dhe ka ardhur në përfundim se ngjyra është një faktor përcaktues në ri-shitjen e veturës. Për shembull, veturat e vjetra 3 vjet zhvleftësohen me 33.1% mesatarisht, por veturat e vjetra 3 vjet me ngjyrë të verdhë këtë zhvleftësim e kanë më të ulëtin me krahasim me ngjyrat tjera me vetëm 27% zhvleftësim.

Pra, ngjyra që më së shumti ruan vlerën e veturës suaj është ngjyra e verdhë me 27% zhvleftësim, ndërsa ngjyra që i ulë më së shumti vlerën veturës është ngjyra ari me zhvleftësim prej 37.1%.

 (Kosova Sot)

3 orë e 56 minuta më parë
22/01/18
aaaaaaaa