description

Pa kufizime për punë në Gjermani e Austri

Publikuar: E diel 1 Maj 2011, 23:13 0 Komente

Qytetarët nga tetë vende të Evropës Lindore që nga kjo e diel kanë akces të pakufizuar në tregun gjerman dhe austriak të punës. Polakët, çekët, hungarezët, sllovenët, sllovakët, si edhe kandidatë nga Estonia, Letonia, Lituania mund të punësohen pa kufizime në Gjermani. Por, tregu gjerman i punës ende mbetet i mbyllur për punëmarrës nga Bullgaria dhe Rumania. Ministri gjerman i Ekonomisë, Rainer Bruderle heqjen e kufizimeve të punësimit për punëmarrës, vendet e Evropës Lindore e vlerëson si shans për Gjermaninë. “Shanset janë të mëdha. Ne kemi nevojë urgjente për fuqi të kualifikuar punëtore. Në disa pjesë të Gjermanisë kemi punësim të plotë. Nëse nuk na vjen fuqi e kualifikuar punëtore, do ta humbim shansin e rritjes ekonomike”, theksoi Bruderle.

Printo Dërgo
  • di

Komente


arkivi i lajmeve