Top fshehtësitë e grimit për buzë të plota - Femra - Kosova Sot
Top fshehtësitë e grimit për buzë të plota

Top fshehtësitë e grimit për buzë të plota

Secila femër ëndërron për buzë të bukura që janë shenjë dalluese kur bëhet fjalë për fytyrën e femrës. Kur buzët janë më të plota, buzëkuqi në to duket më bukur, më i theksuar derisa krejt grimi merr një dimension të ri. Kështu, në këtë tekst shfaqen këshillat për të arritur rezultatin e duhur për buzë më të plota.

Image

KËNDET E ERRËTA TË BUZËVE PËR EFEKTIN E PLOTËSISË

Kjo është fshehtësi e vjetër që sugjerohet me grimin për mbrëmje, përkatësisht me nuanca të forta të buzëkuqit. Nuk është i komplikuar, jep rezultate të hatashme. Së pari vizatoni formën e buzëve me ndihmën e lapsit të buzëve, pastaj aplikoni buzëkuqin si zakonisht, e më pas në këndet e buzëve aplikoni laps të zi. Për efekt të linjës së ashpër aplikoni brushë për buzë me ndihmën e së cilës do të arrini efektin e lehtë kalimtar nga nuancat e errëta në të ndritshme. 

Image

BUZËKUQ + SHKËLQIM PËR BUZË + PUDËR

Kombinimi i këtyre tre prodhimeve të grimit me rastin e aplikimit në buzë po ashtu është një nga mënyrat që buzët të duken më të plota. Është thjesht dhe vetëm duhet ta përcillni radhitjen në procesin e grimit - së pari vizatoni formën e buzëve me ndihmën e lapsit për buzë, më pas aplikoni buzëkuqin, pastaj shkëlqimin për buzë, dhe më pas me ndihmën e pudrës theksoni buzët dhe me ndihmën e brushës së hollë. 

Image

NDRYSHONI FORMËN E BUZËVE ME NDIHMËN E LAPSIT

Lapsi për buzë midis tjerash ka edhe funksion korrektues kur forma e buzëve është në pyetje. Ndodh që dikush ka buzë të hollë vetëm buzën e poshtme apo të sipërme, derisa të tjera buzë është krejt në rregull dhe se në situata të tilla propozohet lirisht ta "vizatoni" atë buzë që është më e hollë dhe atë në formë të marrjes së formës ovale. Edhe pse kjo mund t'ju duket e komplikuar, nuk është, vetëm duhet të jeni precize. 

Image

 

LAPSI BARDHË PËR EFEKTIN E PLOTËSISË

Lapsi i bardhë për buzë po ashtu ju shërben. Kështu, në mes të buzës së poshtme dhe të sipërme aplikoni lapsin e bardhë, e pjesët tjera këndet i ngjyrosni me laps për buzë në nuanca neutrale. Më pas duhet të neutralizoni kalimet me ndihmën e brushës për përzierje. Në fund, aplikoni shkëlqim për buzë dhe keni fituar efektin e buzëve të plota.

Image

"HIGHLITER" SIPËR BUZËS SË SIPËRME

Siç e dini, highliter-i është prodhim që ka orlin e tërheqjes së vëmendjes nga disa pjesë të fytyrës dhe me të arrihet efekti i përthyerjes së dritës, kështu që vrima sipër buzës së sipërme, që njihet si shigjeta e Kupidit është e mjaftueshme nëse dëshironi që buza e sipërme të duket më e plotë. Kur të aplikoni theksuesin, e përzieni me gishtërinj, më pas aplikoni buzëkuqin dhe aplikoni theksues edhe në mes të buzës së poshtme për të arritur volum dhe efekt sa më të mirë. 

(Kosova Sot)

17 orë e 37 minuta më parë
20/09/18