description

Kur çrregullimet menstruale janë arsye për t'u brengosur

Publikuar: E enjte 23 Shkurt 2012, 22:27 0 Komente

 Përse nganjëherë cikli vonohet, çfarë të bëni kur shfaqet shpesh dhe çka nëse keni gjakderdhje midis ciklit? Në të gjitha këto pyetje do të tentojmë të ju japim përgjigje, me ndihmën e gjinekologëve të njohur botërorë.

 

Vonesa e ciklit menstrual

Nëse cikli ju është vonuar, kjo vetëm do të thotë se nuk kishin evolucion gjatë atij muaji. Arsyeja për një vonesë të tillë me siguri është stresi, i cili mund të përzihet në shfaqjen e hormoneve në trup, duke ndikuar në evoluim. Por, nëse cikli mungon për një kohë më të gjatë, do të ishte mirë ta vizitoni mjekun. Vezoret policistike apo çrregullimet në punën e gjëndrave tiroide po ashtu mund të ndikojnë në evoluim.

 

Diarreja

Kjo është krejt e zakonshme. Fajtori për diarrenë paramenstruale është kemikali "prostaglandina", që shfaqet në trup gjatë ciklit menstrual. Ai shkakton tkurrjen e mureve të mitrës, por edhe të zorrëve tuaja. Por, ka zgjidhje: merrini një apo dy ibuprofenë, një apo dy ditë para shfaqjes së ciklit menstrual.

 

Gjakderdhja midis cikleve

Të keni kujdes në një gjakderdhje si kjo, përcilleni kur të ndodhë se sa po zgjat. Është krejt normale që nganjëherë të keni gjakderdhje ndërmjet dy cikleve menstruale dhe kjo të zgjasë rreth një ditë. Por, nëse menstruacionet ju shfaqen dy herë në muaj, të përcjella me ngërçe të forta, ndoshta vuani nga cistat në vezore. Vizitojeni mjekun. Cistat në rastet më të shpeshta kalojnë vetvetiu, por në disa raste nevojitet edhe intervenimi i mjekut, ilaçet, e madje edhe operacioni.

 

Ciklet me dhembje

Një apo dy herë brenda vitit keni cikël abnormal të menstruacioneve, por kjo nuk është për t'u çuditur. Por, nëse kjo ndodh disa muaj rresht, mund të jetë një problem paksa më serioz. Për këtë nevojitet ultrazëri dhe analizat e gjakut. Pilulat kontraceptive mund t'i lehtësojnë pak dhembjet, por nganjëherë nevojitet operacioni.

Printo Dërgo
  • di

Komente


arkivi i lajmeve