description

Llojet e kancerit të lëkurës, faktorët e rrezikut dhe shërimi

Publikuar: E premte 8 Korrik 2011, 0:31 0 Komente

Kanceri i qelizave të sheshta zakonisht lidhet me ekspozim ndaj rrezeve UV. Gjendet kryesisht në pjesët e trupit, të cilat i ekspozohen më së shumti diellit, siç janë fytyra dhe qafa. Rreth 89 për qind të kancerit të qelizave të sheshta paraqiten në kokë ose në qafë, ka zbuluar studimi i Universitetit Hauard. Kanceri i qelizave të sheshta përfshin qelizat e shtresës më të lartë të lëkurës. Është i dyti sa i përket shpeshtësisë nga format e kancerit të lëkurës. Në fillim nuk shkakton dhimbje, por mund të bëhet i dhimbshëm pasi që të zhvillohen ulcerat të cilët nuk shërohen. Ky kancer mund të formohet në lëkurë normale , në vend të djegies, në plagë, vragë ose në vend të një inflamacioni kronik. Melanoma është lloji i tretë më i shpeshtë i kancerit të lëkurës në mesin e të gjitha grupeve të ndryshme, ndërsa gjithashtu më së shpeshti paraqitet në zonën e qafës dhe kokës. Shkaktari i formimit të tij do të thotë, nuk është vërtetuar lidhja mes ekspozimit në rrezet e diellit dhe formimit të melanomës.

Printo Dërgo
  • di

Komente


arkivi i lajmeve