description

Bakteret në lukth ndikojnë në tru dhe humor

Publikuar: E enjte 16 Janar 2014, 23:22 0 Komente

Claire Parkinson për një kohë të gjatë ka kërkuar diçka për t'i ndihmuar të birit të saj Giovanni-t, që të përballet me problemet e shpeshta të tretjes, dhimbjet në lukth dhe gazrat, me të cilat ka pasur probleme qysh kur ka qenë foshnjë. Përkundër skepticizmit në fillim, ajo vendosi që t'ia japë të birit të saj 11-vjeçar një suplement të ushqimit, që përmban baktere probiotike, pasi që kishte lexuar për dobitë e tij në internet. Claire ka thënë se suplementet probiotike shpejt kanë bërë një ndryshim substancial në shpeshtësinë dhe intensitetin e problemeve. Por, kishte ndodhur edhe diçka e papritur. Problemet me sjelljen të lidhura me sindromën e Asperger-it, të birit të saj, ishin reduktuar gjithashtu dukshëm. Asperger-i është një formë e autizmit, që shkakton probleme me komunikimin, bashkëveprimin dhe imagjinatën. Fëmijët me Asperger mund të kenë probleme, që të lidhen me të tjerët, dhe kanë sjellje dhe interesime të përsëritura. Tani, gjithnjë e më shumë studime janë duke ofruar dëshmi që bakteret në lukth mund të "komunikojnë" me trurin, që përmirësojnë shëndetin mendor dhe sjelljen në rastet e ankthit, dhe ndoshta madje edhe autizmin dhe sindromën e Asperger-it.

Printo Dërgo
  • di

Komente


arkivi i lajmeve