description

Dieta efikase sipas klinikës prestigjioze amerikane “Mayo”

Publikuar: E marte 7 Qershor 2011, 0:05 0 Komente

Faza e parë e ditës nga klinika amerikane ‘Mayo’ zgjat tri javë dhe mundëson humbje më të shpejtë në peshë - prej 2,7 deri 4,5 kilogramë, por pas një kohe humbet në peshë me një ritëm më të ngadaltë.

Ky program i të ushqyerit bazohet në humbjen e ngadalshme të kileve, jo më shumë se 0,5 deri në 1 kile brenda javës. Bazohet edhe në shmangien e shprehive të këqija që sabotojnë shëndetin dhe përbëhet nga dy faza.

- Faza e parë zgjat dy javë dhe mundëson humbje të shpejtë të kileve, nga 2,7 deri 4,5 kile.

- Faza e dytë është vazhdim i të parës, që për qëllim ka aplikimin e shprehive të shëndosha dhe humbjen e vazhdueshme të kileve, por në një ritëm më të ngadalësuar, derisa të arrihet pesha e dëshiruar.

Këtu përfshihen shumë ushqime që mund të konsumohen, madje edhe karbohidratet, por sugjerohen më pak makarona dhe më shumë drithëra.

Si burim për proteina sugjerohet të konsumoni mish pa yndyrë, peshk, fruta të detit, djathë pa yndyrë, vezë, arra.

Pemët dhe perimet sezonale mund të konsumohen në sasi të pakufizuar, vetëm se duhet pasur kujdes te bananet, ngase janë të pasura me më shumë kalori në krahasim me pemët e tjera.

 

Pa sheqer në çaj

dhe lëngje

Etja parashikohet të shuhet me ujë, me çaj dhe lëngje jo të ëmbla. Derisa bëhet fjalë për përgatitjen e ushqimit, fërgimin dhe pjekjen në vaj, duhet zëvendësuar me pjekje në foli dhe zierje në ujë. /reuters/

Printo Dërgo
  • di

Komente


arkivi i lajmeve