Sahitaj :Qyetarët ti dënojnë përmes votës këta njerëz që po e keqqeverisin kryeqytetin - Lajme - Kosova Sot
Sahitaj :Qyetarët ti dënojnë përmes votës këta njerëz që po e keqqeverisin kryeqytetin

Sahitaj :Qyetarët ti dënojnë përmes votës këta njerëz që po e keqqeverisin kryeqytetin

Analisti politik Reshat Sahitaj thotë se në bazë të fjalimeve të Albin Kurtit dhe liderëve të tjerë të këtij subjekti, dyshohet se Albin Kurti nuk ka asgjë kundër PDK-së, por vetëm kundër rrethit më të afërt të Hashim Thaçit, të cilët e udhëheqin dhe e dirigjojnë mafinë ekonomike të Kosovës."Duke i kritikuar vazhdimisht Hashimin dhe bosët rreth tij me vite të tëra, Albini ia ka arritur qëllimit që nën tutelën e partisë VV t'i fusë shumë biznesmenë e në këtë grup mafiozësh, jo rastësisht edhe vëllezërit e inkriminuar Devolli, që fillimisht u pasuruan me ndihmën e Serbisë e më vonë edhe të Hashim Thaçit. Hyrja në hise dhe ndarja e parasë së vëllezërve Devolli është shenjë që ka hapësirë për të dyshuar se VV-ja është një subjekt politik i krijuar "de facto"nga PDKja, e cila përdoret në bazë të nevojave dhe kërkesave imediate të Hashimit dhe oligarkëve të tjerë, të cilët nuk zgjedhin mjete dhe metoda për t'u pasuruar me gjakun dhe djersën e popullit kosovar", thotë analisti Sahitaj . "Kritikat e djeshme në Kuvendin e Kosovës kundër Devollit ishin të detyrueshme t'i bënte Albin Kurti, sepse takimi sekret i Shpend Ahmetit në jahtin e Devollit bëri që VV-ja të humbasë krejt kredibilitetin dhe besimin e fituar rrejshëm në popull. Fjala e tij e djeshme ishte domosdoshmëri për shpëtimin e partisë, por kjo nuk do ta shfajësojë aspak VV-në dhe Shpend Ahmetin, që mendoj se ai duhet të sanksionohet së pari nga partia e pastaj nga Sektori për krime të rënda ekonomike dhe Prokuroria e Shtetit. Duke u distancuar nga Shpend Ahmeti dhe Devollët e inkriminuar, Albin Kurtit dhe VV-së mund t'i zgjatet vendi në Kuvend, në të kundërtën dëshmojnë se korporata mafioze e Kosovës përbëhet nga partitë pozitë-opozitë dhe biznesmenë të financuar nga Serbia", përfundon analisti Reshat Sahitaj. 

(Kosova Sot)

8 orë e 15 minuta më parë
19/04/18