Reshiti: Zyrtarët nuk iu nënshtruan verifikimit - Lajme - Kosova Sot
Reshiti: Zyrtarët nuk iu nënshtruan verifikimit

Reshiti: Zyrtarët nuk iu nënshtruan verifikimit

Reshiti theksoi se klasa jonë politike pas shpalljes së pavarësisë nuk e bëri vetting-un ndaj gjithë ish-nëpunësve publikë të ish- Krahinës së Kosovës, të cilët me "urdhrin" e UNMIK-ut pushtuan administratën e Kosovës dhe morën pozitat kryqe në shumë institucione të rëndësishme të Kosovës. "Në fillim politikanët tanë arsyetoheshin se një proces i tillë i vetting-ut mund të konsiderohet 'hakmarrje" ndaj atyre që punuan në ish- sistemin monist, por kjo ishte një gënjeshtër me prapavijë. Duke e ditur faktin se kjo pjesë e funksionarëve me "hipoteka kriminale" nga puna e tyre në ish-sistemin monist janë të shantazhueshëm, mafia jonë politike i ka 'rekrutuar' për të punuar për interesa të tyre", u shpreh ai."Zhdukja e dosjeve, pushimet e hetime, vjetërsimi i lëndëve penale, lirimi nga përgjegjësia penale e bosëve politikë të krimit dhe korrupsionit janë kryer me ndihmën e zyrtarëve publikë, të cilët duke qenë të shantazhuar e kanë ndihmuar krimin dhe korrupsionin e mafisë politike", ka vijuar Reshiti. Tutje ai shton se si mënyrë efikase për të kapur shtetin mafia politike po përdor rekrutimin dhe avancimin nëpër pozita kyçe të shtetit zyrtar publik me "hipoteka kriminale", të cilët i shantazhon sipas interesave të saja. "Shantazhi dhe kërcënimi janë metoda të punës dhe mbijetesës së mafisë politike në pushtet tash e sa vjet. Lufta kundër krimit dhe korrupsionit nuk mund të udhëhiqet nga mafia politike që ka pushtetin dhe as nga zyrtarët publikë, të cilët janë të shantazhueshëm për shkak të "hipotekave të tyre kriminale" të së kaluarës", u shpreh Analisti Ymret Reshiti.

(Kosova Sot)

19 orë e 16 minuta më parë
23/10/18