Baraliu: Të shtohet koordinimi institucional - Lajme - Kosova Sot
Baraliu: Të shtohet koordinimi institucional

Baraliu: Të shtohet koordinimi institucional

Profesori universitar, Mazllum Baraliu, ka nënvizuar se në çdo shtet dhe shoqëri ku nuk funksionojnë sa dhe si duhet në mënyrë efikase, të përgjegjshme e profesionale, institucionet e shtetit të së drejtës, atëherë krijohet ambient i përshtatshëm që të gjithë keqbërësit e abuzuesit dhe shkelësit e ligjit dhe të rendit të kenë ambient të dobishëm dhe adekuat për të zhvilluar aktivitetet e tyre të kundërligjshme e abuzuese."Prandaj për ta parandaluar dhe ndryshuar këtë gjendje, por edhe për ta sanuar na duhet definitivisht që në radhë të parë ta sanksionojmë mirë vendin dhe pozitën e institucioneve të pavarura dhe funksionimin e tyre, përgjegjësitë dhe autorizimet e tyre, pra KGJK dhe KPK, pastaj policia gjyqësore dhe të tjerët, të cilët në fakt në këtë rast këta dy këshilla kryejnë më tepër veprimtari në një mënyrë apo tjetër korporative sesa si institucion i pavarur. Pastaj gjithsesi edhe përmirësimi i të gjitha hallkave institucionale dhe ngritjes së vetëdijes qytetare, ndërrimi i kulturës apo absorbimi dhe akceptimi i kulturës juridike qytetëruese, edhe më shumë sesa që tash e kemi atmosferën, pra nga të gjithë qytetarët e Kosovës, në mënyrë që të mos shkelën ligjet, të mos bëhen dëme dhe të mos shkelen po ashtu të drejtat e të tjerëve", deklaroi për gazetën "Kosova Sot" profesori universitar, Mazllum Baraliu.

(Kosova Sot)

15 orë e 29 minuta më parë
21/10/18