Kelmendi: Fjalën e fundit e thotë Kuvendi - Lajme - Kosova Sot
Kelmendi: Fjalën e fundit e thotë Kuvendi

Kelmendi: Fjalën e fundit e thotë Kuvendi

Profesori i së drejtës, Muhamet Kelmendi pohon se, pavarësisht dallimeve që tani po dalin në sipërfaqe, është obligim ligjor dhe kushtetues që fjalën e fundit ta thotë Kuvendi i Kosovës, të zgjedhurit nga vota e popullit, të cilët do të duhej të ishin të rreshtuar vetëm në interesin e plotë nacional. "Kuvendi i Kosovës ka dy mundësi vendosjeje: 1. Pranimin e Marrëveshjes dhe refuzimin e të dhë- nave të Komisionit të tashëm të Qeverisë së Kosovës; 2. Për ta pranuar Marrëveshjen në parim, por duke kërkuar përmirësime në pikat konfliktuoze dhe 3. Për ta anulua Marrëveshjen mbi bazën e të dhënave të Komisionit. Problemi nuk paraqitet nëse vjen te pranimi i Marrëveshjes. Me atë futet në fuqi Marrëveshja dhe demarkimi përfundon. Çështja fiton në peshë nëse aprovohet dhe kërkohen riparime në pikën e Çakorrit dhe të Zhlepit. Po kështu është edhe nëse anulohet tërësisht Marrëveshja", tha Prof. Kelmendi. Sipas tij, në rast të mosratifikimit të kësaj marrëveshje në formën dhe përmbajtjen që e ka bërë Mali i Zi, atëherë pala tjetër ka këto mundësi që t'i kundërpërgjigjet Kosovës.

(Kosova Sot)

9 orë e 48 minuta më parë
19/09/18