Kujtohen viktimat e Luftës së Parë Botërore - Lajme - Kosova Sot
Kujtohen viktimat e Luftës së Parë Botërore

Kujtohen viktimat e Luftës së Parë Botërore

Ambasada gjermane dhe ajo franceze sot do t’i përkujtojnë viktimat dhe përfundimin e Luftës së Parë Botërore.

Kjo ditë kujtohet me rastin e  nënshkrimit të armëpushimit në Compiegne, më 11 nëntor 1918, që i dha fund luftimeve të Luftës së Parë Botërore.

Me rastin e përvjetorit të 99-të të armëpushimit, ngjarja përkujtimore mbahet në varrezat ortodokse në afërsi të Shtabin qendror të KFOR-it, te kampi “Film City” në Prishtinë, shkruan kp.

Përkujtimi i përbashkët është shprehje e miqësisë gjermano-franceze dhe një simbol për mundësinë e pajtimit në Ballkan.

 (Kosova Sot)

23 orë e 34 minuta më parë
23/10/18