GURAZIU: KUSH PO E UDHËHEQ SHTETIN E KOSOVËS, A JANË ATA RAMUSH HARADINAJ, DHE HASHIM THAÇI, APO JANË VËLLEZËRIT SHKËLQIM DHE BLERIM DEVOLLI?!!! - Lajme - Kosova Sot
GURAZIU: KUSH PO E UDHËHEQ SHTETIN E KOSOVËS, A JANË ATA RAMUSH HARADINAJ, DHE HASHIM THAÇI, APO JANË VËLLEZËRIT SHKËLQIM DHE BLERIM DEVOLLI?!!!

GURAZIU: KUSH PO E UDHËHEQ SHTETIN E KOSOVËS, A JANË ATA RAMUSH HARADINAJ, DHE HASHIM THAÇI, APO JANË VËLLEZËRIT SHKËLQIM DHE BLERIM DEVOLLI?!!!

Analisti Ragip Guraziu tha për "Kosova Sot", se vërtet duhet shtruar pyetjen se kush po e udhëheq shtetin e Kosovës, a janë ata Ramush Haradinaj, kryeministër, dhe Hashim Thaçi, president, apo janë vëllezërit Shkëlqim dhe Blerim Devolli."E themi këtë kur kemi parasysh se bizneset e të dy anëve të kufirit po e bllokojnë tregtinë e lirë mes Shqipërisë dhe Kosovës, dhe kjo u dëshmua edhe me dështimin e radhës në mes dy qeverive shqiptare, kur nuk u bë marrëveshja për heqjen e pengesave", theksoi ai.Sipas Guraziut, marrëveshja, e cila do të firmosej në takimin e përbashkët të dy qeverive në Korçë, nuk u firmos nga Qeveria e Kosovës, për shkak të ndikimit në këtë vendim, të së paku dy- tre biznesmenëve të mëdhenj të Kosovës që importojnë rreth 60 për qind të mallrave të tyre nga Serbia."Pushtetarët e Kosovës, ata që janë të dorëzuar përballë 'mullinxhinjve' të Serbisë në Kosovë, siç janë vëllezërit Devolli, por edhe dy-tre biznese të tjera, të cilat importojnë rreth 60 për qind të mallrave serbe në Kosovë, e së fundi edhe në Shqipëri", ka thënë ai." Mosnënshkrimi i marrëveshjes Kosovë-Shqipëri edhe tregoi se kush po ndikon mbi vendimmarrjen e Qeverisë në Kosovë, duke e bërë të qartë se janë vëllezërit Devolli, e në këtë rast Shkëlqim Devolli me miell dhe grurë është shefi e financuesi i Ramushit dhe Hashim Thaçit, dhe jo vetëm.Ato veprime që po i bëjnë politikanët në Kosovë, shumë "trima" përballë amerikanëve, dhe përballë "mullinxhinjve" Devolli të Serbisë, në Kosovë janë për keqardhje dhe pra kjo po i bie se shefat e shtetit serb në Kosovë janë vëllezërit Devolli dhe çdo vendim, qoftë në nivelin qendror apo komunal, bëhet detyrimisht në të mirë të tyre, duke shkelur ligje, Kushtetutë e gjithçka tjetër për ta në Republikën e Kosovës vetëm formale ".

(Kosova Sot)

4 orë e 17 minuta më parë
16/08/18