Nuk i ikim përgjegjësisë dhe qëllimit që gjendja e gruas në Kosovë të përmirësohet - Lajme - Kosova Sot
Nuk i ikim përgjegjësisë dhe qëllimit që gjendja e gruas në Kosovë të përmirësohet

Nuk i ikim përgjegjësisë dhe qëllimit që gjendja e gruas në Kosovë të përmirësohet

Haradinaj,ishte në tryezën e diskutimit “Avancimi i Agjendës për Barazi Gjinore dhe 

Nuk i ikim përgjegjësisë dhe qëllimit që gjendja e gruas në Kosovë të përmirësohet

Duke uruar që 8 Marsi i vitit që vjen të jetë me më shumë rezultate në avancimin dhe ngritjen e vetëdijes së ndërsjellë, kryeministri  Haradinaj, tha se porosia e ditës së sotme është edhe një kthim në vëmendje për një temë që në Kosovë është në fazë të hershme dhe që e obligon shumë vendin tonë

 Me rastin e shënimit të 8 Marsit, Ditës Ndërkombëtare të Gruas, kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, mori  pjesë në tryezën e diskutimit “Avancimi i Agjendës për Barazi Gjinore dhe fuqizimi i grave në Kosovë parakusht për zhvillim të qëndrueshëm”, që u organizua nga Agjencia për Barazi Gjinore në Zyrën e Kryeministrit.Duke uruar që 8 Marsi i vitit që vjen të jetë me më shumë rezultate në avancimin dhe ngritjen e vetëdijes së ndërsjellë, kryeministri  Haradinaj, tha se porosia e ditës së sotme është edhe një kthim në vëmendje për një temë që në Kosovë është në fazë të hershme dhe që e obligon shumë vendin tonë.Një pjesë e vështirësive për barazinë gjinore, kryeministri Haradinaj tha se vjen edhe nga mënyrën e jetesës në të kaluarën, e zhvillimit ekonomik, që është jo proporcional në raport qytet-fshat.Me këtë rast, kryeministri foli edhe për të drejtën në pronë, duke theksuar se është momenti i fundit që kjo çështje të rregullohet dhe trashëgimia t’u lihet të gjithë fëmijëve, qoftë ai djalë apo vajzë.Duke u ndalur te përfaqësimi i gjinisë femërore në institucione, kryeministri Haradinaj tha se populli që është popull i Nënës Terezë është dashur të prijë me barazinë gjinore para shumë popujve tjerë.“Nuk i ikim përgjegjësisë dhe qëllimit që gjendja të përmirësohet”, tha kryeministri Haradinaj, duke theksuar se Strategjia, programi i Kosovës për barazi gjinore, që parashihet të përmbyllet deri në qershor duhet të jetë i zbatueshëm dhe jo të ndodh si në praktikat e deritanishme.Kryeshefja ekzekutive e Agjencisë për Barazi Gjinore në Zyrën e Kryeministrit, Edi Gusia, theksoi përkushtimin e Qeverisë së Kosovës për të vazhduar punën drejtë fuqizimit ekonomik të rolit të grave dhe vajzave. “Për më tepër ky përkushtim tregohet edhe me një dokument Strategjik të cilin Qeveria e Kosovës është duke e hartuar, që është Programi i Kosovës për Barazi Gjinore, që është e vetmja politikë publike e cila i obligon institucionet të hartojnë një program specifik i cili do të adresoj, koordinoj dhe udhëzoj rrugën drejt përfshirjes së grave dhe vajzave në jetën politike, publike dhe në të gjitha sferat tjera të jetës”, tha Gusia.

(Kosova Sot)

22 orë e 23 minuta më parë
24/06/18