A i keni ditur këto fakte për shkretëtirën? - OK KIDS - Kosova Sot
A i keni ditur kėto fakte pėr shkretėtirėn?

A i keni ditur kėto fakte pėr shkretėtirėn?

Sa herë që flasim për shkretëtira, çdoherë e imagjinojmë një vend të shkretë, pa ujë, ku nuk ka asgjë dhe nuk ndodhë asgjë. Megjithatë, shkretëtirat mund të jenë të magjishme, sidomos për fotografët.

Në shkretëtira, psh. rriten bimët e rralla në botë, të cilat mund të mbijetojnë në kushte ekstreme klimatike. Njësoj ndodhë dhe me njerëzit dhe kafshët…

Në shkretëtira po ashtu, gjenden dhe dunat e rërës që duken si imazhe përrallash.

(Kosova Sot)

11 orë e 56 minuta më parë
17/02/18