10 fakte interesante që nuk i dini për Norvegjinë - OK KIDS - Kosova Sot
10 fakte interesante që nuk i dini për Norvegjinë

10 fakte interesante që nuk i dini për Norvegjinë

Nga burgjet më të këndshëm, tek televizioni më i mërzitshëm. Rekordet e vogla dhe të mëdha të Norvegjisë.,raporton Gazetea Kosova Sot

Është kushërira e pasur

Në vitin 2014, Norvegjia u klasifikua në vendin e parë të Indeksit të Begatisë për pasurinë dhe mirëqenien e banorëve të vet (pak më shumë se 5 milionë). Është shteti i tretë për nga GDP për frymë, pas Katarit dhe Luksemburgut. 

Ka një pinguin si kalorës të Mbretit

Është Monarki

Ka burgjet më të mirë në botë

Ka programet televizive më të mërzitshme në botë

Ka shpikur fjalën ski

Ka ishullin më pak komod në botë

Është ndër vendet më ditur të botës

Lufton për të shpëtuar Amazonën

Ka ndërtuar tunelin më të gjatë në botë

 

(Kosova Sot)

 

1 orë e 20 minuta më parë
23/10/18