Pse pëlcet balloni kur e shtrëngojmë ? - OK KIDS - Kosova Sot
Pse pëlcet balloni kur e shtrëngojmë ?

Pse pëlcet balloni kur e shtrëngojmë ?

 Hë, kur të fryjmë ballonin rritet vëllimi i gazit (në këtë rast i ajrit) dhe kur të shtrëngojmë ballonin rritet shtypja e ajrit dhe vije momenti kur balloni nuk duron më dhe pëlcet. Ky eksperiment është demonstrimipraktikë i ligjit të Bojlit,transmeton gazeta Kosova Sot.

(Kosova Sot)

 

1 orë e 14 minuta më parë
16/10/18