Peshku i kuq, veqoritë e tij - OK KIDS - Kosova Sot
Peshku i kuq, veqoritë e tij

Peshku i kuq, veqoritë e tij

Peshku i kuq ky lloj peshku  njihet si kafshe shtëpiake shume e përhapur, edhe pse shpesh e kane jeten e shkurtër.
Shikojmë atëherë sesi te kujdesimi për këtë peshk te ujërave te ftohta., raporton Gazeta Kosova Sot Online.

Si fillim duhet te kujdeseni për akuariumin , i cili duhet te jete i madh nëse duhet te mbaj me shume se një ekzemplare ( shume me mire kështu, sepse vetëm vuajnë).


Për përzgjedhjen e përmbajtjes, është e nevojshme ne forme cilindrike : lëvizja e peshkut , ne fakt, prodhon disa vale, qe ne xhamat rrethore refuzohen  me shume force, duke e bezdisur keshtu peshkun. Një akuarium xhami me forme katrore me përmasa te përshtatshme do ishte shume mire.

Temperatura varet sigurisht nga tipi i peshkut,por si fillim duhet te rrije ne një temperature qe shkon nga 20 deri ne 27 grade centigrade ( kjo e fundit shifrohet vetëm ne disa specie te veçanta).  Është e rëndësishme te mbani nje temperature sa me konstante, prandaj ndryshojeni sa me shpesh  ( dhe per ta mbajtur te pastër: ne rast për një vaske te madhe te paktën disa herë ne muaj).

(Kosova Sot)

11 orë e 11 minuta më parë
16/10/18