Pse pëlcet balloni kur e shtrëngojmë? - OK KIDS - Kosova Sot
Pse pėlcet balloni kur e shtrėngojmė?

Pse pėlcet balloni kur e shtrėngojmė?

Hë, kur të fryjmë ballonin rritet vëllimi i gazit (në këtë rast i ajrit) dhe kur të shtrëngojmë ballonin rritet shtypja e ajrit dhe vije momenti kur balloni nuk duron më dhe pëlcet. Ky eksperiment është demonstrimi praktikë i ligjit të Bojlit,transmeton gazeta Kosova Sot.

(Kosova Sot)

5 orë e 5 minuta më parë
22/01/18
aaaaaaaa