A e dini se lakuriqi është kafsha më e rrezikshme në botë? - OK KIDS - Kosova Sot
A e dini se lakuriqi është kafsha më e  rrezikshme në botë?

A e dini se lakuriqi është kafsha më e rrezikshme në botë?

Nëse keni menduar se kafsha më e rrezikshme në botë është krokodili, peshkaqeni apo 
një kafshë tjetër, e keni gabim. Të paktën kështu thotë një studim, i cili më të 
rrezikshmin e nxjerr lakuriqin e natës,transemton "Kosova Sot Online" 
Gjitari fluturues është cilësuar nga specialistët si një nga më të rrezikshmit për shkak 
të kontaktit që ai ka me kafshët e tjera. 
Sipas këtij studimi, lakuriqi i natës është në gjendje të transmetojë tek të gjitha kafshët 
e tjera me të cilat ka kontakt viruset që merr. 
Nga studimet e bëra është arritur në përfundimin se lakuriqi i natës mund të 
transmetojë virusin e tërbimit dhe virusin e etheve hemorragjike, gjatë kafshimit që u 
bënë kafshëve të tjera, si lopët apo delet. 
Më pas nga këto kafshë virusi transmetohet tek njerëzit. 


(Kosova Sot) 
 

2 orë e 8 minuta më parë
21/10/18