Kush është Babadimri ? (Foto) - OK KIDS - Kosova Sot
Kush ėshtė Babadimri ? (Foto)

Kush ėshtė Babadimri ? (Foto)

Babadimri, i cili iu jep dhurata fëmijëve, është në të vërtetë Shën Nikolla. Shën Nikolla është një figurë e lashtë, antike, e thurur me legjenda, përralla, mite. Kulti i Babadimrit është i përhapur të gjithë hemisferën perëndimore, por ndër shekuj ka përjetuar ndryshime rrënjësore, deri sa erdhi në formën e sotme bashkohore...

Imazhin e Babadimrit në kohën moderne ia ka dhënë dy shkrimtar amerikanë, të cilët janë : Thomas Nast dhe Clement Clarke Moore.

(Kosova Sot)

14 orë e 27 minuta më parë
20/01/18
aaaaaaaa