Fakte rreth Francës - OK KIDS - Kosova Sot
Fakte rreth Francës

Fakte rreth Francës

Njihuni me këtë vend mik, me popullin, kulturën dhe ekonominë e tij

Emri zyrtar: Republika e Francës

Kryeqyteti: Parisi

Numri i banorëve: 61 milionë

Gjuha zyrtare: franceze; dialektet regjionale janë në zhdukje e sipër.

Sipërfaqja: 547.030 km katrorë; tokë 99.7%, ujë 0.3%

Klasifikimi botëror në bazë të sipërfaqes: 48

Klima: në përgjithësi, me dimra të ftohtë dhe me vera mesatarisht të nxehta, në pjesën mesdhetare vera është më e nxehtë.

GDP (sipas sektorit): bujqësia: 2.7%; industria: 24.3%; shërbimet: 73%

Industritë: Makineria, substancat kimike, automobilat, avionët, elektronika, tekstili, turizmi.  

(Kosova Sot)

 

2 orë e 37 minuta më parë
21/10/18