Si e prodhojnë lulet erën e tyre? - OK KIDS - Kosova Sot
Si e prodhojnė lulet erėn e tyre?

Si e prodhojnė lulet erėn e tyre?

Lulet kanë disa kemikate të cilat tërheqin secilin lloj të insekteve apo zogjve, të cilat i vizitojnë ato dhe i polinizojnë. Aroma është një përzierje e përberjeve që një bimë mund të prodhojë, e cila zakonisht shfaqet më shumë te një pjesë e bimës.

Petalet përdoren për të bërë parfume. Disa erëra i tërheqin disa insekte më të veçanta. Disa aroma janë më të fuqishme gjatë natës sesa gjatë ditës.

(Kosova Sot)

15 orë e 49 minuta më parë
18/01/18
aaaaaaaa