Kandili i detit, fakte që nuk i keni ditur - OK KIDS - Kosova Sot
Kandili i detit, fakte që nuk i keni ditur

Kandili i detit, fakte që nuk i keni ditur

Kandili i detit ekziston këtu e 650 milionë vjetë më parë, gjë që do të thotë se është po aq i vjetër sa peshkaqenët dhe dinosaurët,transmeton “Kosova Sot Online”.

Rreth 95% e kandilit të detit përbëhet nga uji.

Disa kandilë deti kanë 65 tentacle.

Kandilët e detit (shumëkëmbësh) vrasin më shumë njerëz se çdo lloj tjetër kafshe deti.

Vrasin brenda tre minutash, ndërsa mund të lëvizin në dy metra largësi brenda një sekonde.

Tentaclet (këmbët) e kalit të detit mund të rriten dhe të arrijnë disa metra gjatësi.

(Kosova Sot)

7 orë e 58 minuta më parë
23/10/18