Një vrimë e zezë më e madhe se Toka shfaqet në Diell, rrezikojmë stuhi magnetike - Planeti X - Kosova Sot
Një vrimë e zezë më e madhe se Toka shfaqet në Diell, rrezikojmë stuhi magnetike

Një vrimë e zezë më e madhe se Toka shfaqet në Diell, rrezikojmë stuhi magnetike

Në sipërfaqen e Diellit është shfaqur një vrimë e zezë me përmasa edhe më të mëdha krahasuar me planetin Tokë. Diametri i njollës mbi yll sipas dokumentimit nga NASA përmes një videoje, është më i madh se i Tokës me 120 mijë kilometra. Kjo mund të shkaktoje sipas ekspertëve, stuhi magnetike të rrezikshme për sistemin tonë të komunikacionit në hapësirë, duke interferuar tek satelitët në orbitë. Kjo ka shkaktuar edhe disa ndërpreje të energjisë elektrike për disa shërbime në Tokë. Vrima e zezë po monitorohet dhe ekziston 25% probabilitet rreziku për satelitët. Njolla është e dukshme qartësisht edhe nga planeti ynë.

(Kosova Sot)

2 orë e 27 minuta më parë
15/10/18