description

Mbi 2 milionë fëmijë janë vrarë në konflikte

Publikuar: E marte 4 Qershor 2013, 13:40 0 Komente

Në Maqedoni sot po shënohet 4 qershori - Dita ndërkombëtare për fëmijët e pafajshëm - viktima agresioni. Kjo datë po shënohet në Shkup nga ambasada e parë e fëmijëve “Megjashi”, ku nënvizohet se gjatë agresioneve ushtarake dhe konflikteve potenciale nëpër botë, fëmijët janë viktimat e para dhe më të goditura. Të dhënat statistikore tregojnë se mbi 2 milion fëmijë janë të vrarë në konfliktet gjatë dy dekadave të fundit, mbi 10 milionë fëmijë refugjatë të përkujdesur nga UNHCR, etj. Sipas raportit, mbi 80 mijë fëmijë vdesin si rezultat të dhunës në familje.  UNICEF shprehë shqetësimin se fëmijët së fundi po përdoren edhe si ushtarë në luftërat e ndryshme në botë, kryesisht në vendet afrikane. Sipas statistikave, rreth 300 mijë fëmijë janë ushtarë dhe të pajisur me armatime, që përdoren në pikat e para frontale të konflikteve. Kjo ditë kremtohet në kuadrin e “Dhjetëvjeçarit ndërkombëtar për Paqen e për kundërshtimin e dhunës ndaj fëmijëve në botë”, shpallur nga Asambleja e Përgjithshme e OKB-së. (INA)

Printo Dërgo
  • di

Komente


arkivi i lajmeve