Receta e Cekës - Reçel me karota - Reçeta - Kosova Sot
Receta e Cekës - Reçel me karota

Receta e Cekës - Reçel me karota

Karotat e qëruara kalohen në rende. Shtohet sheqeri dhe lëngu i 8 portokajve. Përzihet dhe vihet në zjarr të fuqishëm gjersa të marrë valë, pastaj ulet temperatura dhe reçeli zihet gjersa të trashet. Shtohet 1 portokall i kaluar në rende me lëvore dhe, sa të marrë valë, largohet nga zjarri. Reçeli i zier mbulohet me pecetë të lagur. Pas 12 orësh, mbushen kavanozat, mbyllen mirë dhe vendosen në vend të freskët.

PËRBËRËSIT:

1 kg karota,

9 portokaj,

1. 1/2 kg sheqer.   

(Kosova Sot)

21 orë e 34 minuta më parë
21/10/18