Femra, hidhni një sy gjoksit, qimet në gjinj tregojnë në sëmundje serioze - Shëndetësia - Kosova Sot
Femra, hidhni një sy gjoksit, qimet në gjinj tregojnë në sëmundje serioze

Femra, hidhni një sy gjoksit, qimet në gjinj tregojnë në sëmundje serioze

Shumë gra e vajza kanë qime në gjinjtë e tyre, sidomos rreth thimthave. Në pyetje nuk është një problem shumë serioz shëndetësor, deri në momentin kur qimet të fillojnë të rriten edhe në pjesët e tjera të gjoksit. Arsyeja e shfaqjes së tyre është çekuilibri hormonal dhe niveli i shtuar i testosteroneve. Pos kësaj, shfaqja e qimeve mundet të tregojë se keni dhe vezore policistike që shfaqen si pasojë e çekuilibrit hormonal në organizëm. Kur në pyetje janë cistet, te femrat që preken me këtë sindromë mund të shfaqen edhe aknet, cikle aspak të rregullta menstruale, tendencë për grumbullimin e kilogramëve, gjakderdhje gjatë ciklit menstrual si dhe probleme me pjellorinë. Te disa femra kjo sindromë mundet ta shtojë rrezikun edhe nga diabeti dhe disa sëmundje të zemrës.  

(Kosova Sot)

6 orë e 59 minuta më parë
26/09/18