Bëni masazh shputës së këmbës dhe shëroni disa sëmundje - Shëndetësia - Kosova Sot
Bëni masazh shputës së këmbës dhe shëroni disa sëmundje

Bëni masazh shputës së këmbës dhe shëroni disa sëmundje

Masazhi është një nga artet më të vjetra shëruese. Masazhi edhe sot përdoret te gjendjet kronike, dhimbjet në shpinë, artriti, shtypja e lartë e gjakut, diabeti, forcimi i imunitetit, qarkullimi jo i mirë i gjakut, depresioni, transmeton gazeta Kosova Sot. Ndihmon edhe kundër stresit dhe depresionit. Gishtat e këmbëve i kapni me njërën dorë, e me tjetrën kyçin e këmbës. Ngadalë e ktheni shpinën në njërën anë, e më pas në tjetrën. Kapni gishtat dhe i tërhiqni nga vetja. I mbani në atë pozitë për 15 sekonda. Përsëriteni ushtrimin edhe nga ana tjetër. Po ashtu, tërhiqni gishtërinjtë një nga një.

(Kosova Sot)

41 minuta më parë
19/10/18