Për muskuj të fortë nuk ju nevojitet mishi - Shëndetësia - Kosova Sot
Për muskuj të fortë nuk ju nevojitet mishi

Për muskuj të fortë nuk ju nevojitet mishi

Një person nga Londra ka thënë se ka fituar katër kilogramë muskujt të fortë e të pastër për dy vite ushtrime duke pakësuar mishin dhe suplementet e tjera me proteina. "Kam më shumë forcë tani se kurrë më parë, përkundër faktit se konsumoj më pak proteina", ka shkruar ai, transmeton gazeta Kosova Sot. Ai po ashtu ka bërë me dije se një personit mesatar që ushtron i nevojiten vetëm 60 deri 75 gramë proteina në ditë."Personit që ushtron tre herë në ditë, i nevojiten 1,2 deri 2 gramë proteina për kilogram të masës trupore dhe atë në ditët që ushtron, e aq më pak edhe në ditët që pushon", thotë ai. Mirëpo, proteinat nuk është e thënë të vijnë nga mishi vezët, arrat dhe djathi, janë edhe disa alternativa.

(Kosova Sot)

17 orë e 5 minuta më parë
21/09/18