SA KALORI KA NË KAFE DHE NË ÇAJ? - Shëndetësia - Kosova Sot
SA KALORI KA NË KAFE DHE NË ÇAJ?

SA KALORI KA NË KAFE DHE NË ÇAJ?

Rreth 68 për qind e adhuruesve të kafesë dhe 33 për qind adhurues të kësaj pije përditë përmes saj marrin 43 deri 69 kalori më shumë në krahasim me ata që e pinë kafenë pa i shtuar diçka. Është dëshmuar se shumica i shtojnë qumësht, sheqer apo shllag.

Adhuruesit e çajit më shpesh kanë shtuar sheqer, mjaltë apo qumësht. Edhe pse nuk konsumohet numër i madh i kalorive në atë mënyrë, është dëshmuar se krejt pa e vërejtur kjo ka rezultuar në mbipeshë. Në të dyja rastet kaloritë vijnë nga sheqeri e më pas nga yndyrat e qumështit. Pra, kujdes se çfarë shtoni në kafe dhe çaj. Nëse nuk mund t'i pini pa qumësht dhe sheqer, atëherë pakësoni sasinë.  

(Kosova Sot)

15 orë e 6 minuta më parë
25/09/18