Çaji nga lëvorja e shegës, kundër problemeve me tretje - Shëndetësia - Kosova Sot
Çaji nga lëvorja e shegës, kundër problemeve me tretje

Çaji nga lëvorja e shegës, kundër problemeve me tretje

S hega është pemë që përgjithmonë njihet si simbol i shëndetit. Ka efekt të fortë antioksidues dhe ofron shumë dobi për shëndetin. Lëvorja e shëndetit ndikon te problemet me tretjen, diarrenë dhe kolerën. Shumë ekspertë pohojnë se çaji nga lëvorja e shegës lehtëson problemet me tretjen pas vetëm disa orëve. MST/ Përse lëvorja e shegës? Një nga përparësitë e lëvores së shegës është se, është e pasur me vitaminë C, që e forcon imunitetin, ndikon mirë në zemër dhe enë të gjakut, elasticitet të lëkurës dhe eshtra e dhëmbë. Çaji nga lëvorja e shegës po ashtu është i shëndetshëm për detoksim të trupit. SI TA PËRGATISNI ÇAJIN? Për përgatitjen e çajit ju nevojitet të thani lëvoret e shegës. Masa e lëvores me ujin duhet të jetë 1:20, ose 10-12 gr lëvore me 200 ml ujë. MËNYRA E PËRGATITJES SË ÇAJI: 1. Lëvoret e thata të shegës i vendosni në një gotë nga e cila do ta pini çajin. 2. Kur uji të ketë vluar, e derdhni në gotë dhe e mbuloni. 3. E mbani të mbuluar për rreth 25 minuta dhe e pini çajin pa shtuar ëmbëltues.  

(Kosova Sot)

20 orë e 38 minuta më parë
18/10/18