Ja cilat sëmundje i krijon stresi i rregullt - Shëndetësia - Kosova Sot
Ja cilat sëmundje i krijon stresi i rregullt

Ja cilat sëmundje i krijon stresi i rregullt

Stresi është gjendje e pashmangshme që e prek secilin njeri, por të paktë janë ata që e dinë se nervozizmi është vrasëse për shëndetin e organizmit, transmeton gazeta Kosova Sot. Trupi ynë është i aftë për t'u mbrojtur nga stresi kohë pas kohe, por stresi kronik mundet seriozisht t'i dëmtojë organet dhe t'i shkatërrojë. Nën stres niveli i hormonit të stresit shkakton probleme në lëkurë, si ekzema dhe psoriaza. Pos se shkatërron sistemin imun, stresi konstant është i rrezikshëm për organet e tretjes, shfaqet sindroma e zorrëve irrituese dhe shfaqja e baktereve. Nervozizmi dëmton edhe qelizat e traktit tretës. Na mundon edhe pagjumësia, ankthi dhe depresioni.

(Kosova Sot)

14 orë e 3 minuta më parë
15/10/18