TULLACËRIA E HERSHME DHE RREZIKU PËR SËMUNDJET E ZEMRËS - Shëndetësia - Kosova Sot
TULLACĖRIA E HERSHME DHE RREZIKU PĖR SĖMUNDJET E ZEMRĖS

TULLACĖRIA E HERSHME DHE RREZIKU PĖR SĖMUNDJET E ZEMRĖS

Hulumtimi i bërë në Indi ku kishin marrë pjesë rreth 2.000 të anketuar ndërlidh tullacërinë në moshë të hershme me 5 herë rrezik të shtuar për sëmundjet e zemrës. Shtimi i pesëfishtë i rrezikut për sëmundje të zemrës ishte vërejtur tek meshkujt që kanë humbur flokun në moshë të re. Ekspertët nga instituti në U.N. Mehta theksojnë se si rënia e flokut ishte faktor i rrezikshëm për sëmundjet e zemrës sesa mbipesha. Edhe një studim në Japoni, ku kishin marrë pjesë rreth 37.000 meshkuj, ka treguar se meshkujt të cilëve floku u bie herët në moshë, 32 për qind mesatarisht rrezikohen nga sëmundjet e zemrës. 

(Kosova Sot)

13 orë e 18 minuta më parë
18/01/18
aaaaaaaa