6 FRUTA QË REDUKTOJNË CELULITIN ME LEHTËSI - Shëndetësia - Kosova Sot
6 FRUTA QË REDUKTOJNË CELULITIN ME LEHTËSI

6 FRUTA QË REDUKTOJNË CELULITIN ME LEHTËSI

Falë përbërësve të tyre, këto ushqime parandalojnë grumbullimin e lëngjeve të tepërta në trup dhe reduktojnë inflamacionet. Po ashtu parandalojnë formimin e celulitit.

PJEPRI

Image

 Pjepri përmban 90 për qind ujë, prandaj ka efekt diuretik dhe ndihmon në reduktimin e celulitit. Ky efekt, bashkë me vitaminat dhe mineralet, përkrahin një sistem të shëndetshëm limfatik, heqin helmet dhe përmirësojnë qarkullimin. Kështu reduktoni absorbimin e yndyrës në zorrë dhe trupi yndyrën e shndërron në energji.

 DREDHËZAT

Image

 Dredhëzat janë përplot me antioksidues dhe minerale esenciale që ndihmojnë në detoksimin e trupit. Konsumimi i rregullt heq helmet nga gjaku dhe reduktojnë inflamacionet. Kjo do të thotë se e reduktojnë edhe celulitin pasi që antioksiduesit parandalojnë grumbullimin e yndyrës.

DARDHËT

Image

Konsumimi i dardhëve si pjesë e ushqimit tuaj është mënyra e duhur për të minimizuar celulitin. Ky fryt i ëmbël përmban jod, nutrient që ndihmon tiroidet të punojnë më mirë derisa parandalon edhe problemet metabolike. Përmbajnë edhe fibra e antioksidues, që përkrahin heqjen e helmeve derisa parandalojnë celulitin.

BANANET

Image

Bananet janë burim i madh për kalium, një mineral esencial që redukton mbajtjen e lëngjeve. Nutrientet në banane rregullojnë nivelin e sodiumit, minimizojnë inflamacionet dhe parandalojnë formimin e celulitit të ri. Për më shumë, vitaminat në banane përmirësojnë qarkullimin e gjakut, reduktojnë celulitin.

ANANASI

Image

Nuk është rastësi që ananasi është një nga ushqimet më të forta kundër celulitit. Përmbajnë një enzimë të quajtur bromelainë, që i dhuron përbërës kundër inflamacioneve, si dhe antioksidues. Bashkë me vitamina C, ndihmon në reduktimin e grumbullimit të yndyrës që grumbullohet në lëkurë, në masë të madhe duke pakësuar celulitin.

GREJPFRUTI

Image

Grejpfruti ka veti të shumta të dobishme për metabolizmin tuaj dhe tretjen derisa përmban pak kalori. Karakterizohet nga sasi të mëdha me vitamina C dhe minerale, reduktojnë formimin e depozitave yndyrore. Preferohet për qarkullim të gjakut, ul kolesterolin dhe parandalon edhe diabetin.

(Kosova Sot)

20 minuta më parë
19/11/18