PËRSE NA RRJEDH HUNDA E NUK JEMI TË FTOHUR? - Shëndetësia - Kosova Sot
PËRSE NA RRJEDH HUNDA E NUK JEMI TË FTOHUR?

PËRSE NA RRJEDH HUNDA E NUK JEMI TË FTOHUR?

Në një gjendje të tillë janë të prirë të preken ata që vuajnë nga astma ose ekzema, e te disa nga hunda rrjedhin midis 300 e 400 mililitra lëngje. Dr. David King, profesor nga universiteti në Kuinslend, ka shpjeguar se temperaturat e ulëta aktivizojnë mekanizmin natyral që për qëllim ka ta ngrohë dhe ftohtë ajrin që e thithim para se të arrijë në mushkëri, në mënyrë që të mos vjen deri te irritimi i qelizave. Kur marrim frymë me hundë, e temperatura e jashtme është nën zero, ajri në dalje nga kanali i hundës në rrugë drejt mushkërive më së shpeshti arrin temperaturën deri 26, e nganjëherë deri 30 gradë. Kjo dëshmon deri në ç'masë hunda në mënyrë efikase garanton se ajri që e thithim në mushkëri arrin i ngrohtë dhe i lagësht. 

(Kosova Sot)

19 orë e 23 minuta më parë
19/10/18