JA SI TË HIQNI QAFE GURËT NGA DHËMBËT - Shëndetësia - Kosova Sot
JA SI TË HIQNI QAFE GURËT NGA DHËMBËT

JA SI TË HIQNI QAFE GURËT NGA DHËMBËT

Fare mirë e dimë se gurët në dhëmbë formohen shkaku i ushqimit dhe lëngjeve që konsumojmë e më pas na e vështirë- sojnë pastrimin e dhëmbëve, e gurët ndihmojnë në formimin e krijimit të kariesit dhe infeksioneve.

UTHULLA E MOLLËS

Sugjerohet që brushën e dhëmbëve ta zhytni në uthullën e mollës e më pasme dhe si zakonisht të shpëlani dhëmbët, më pas shpëlani dhëmbët dhe të njëjtën procedurë e përsëritni dy herë në javë.

SODA E BUKËS

Pastën e rregullt të dhëmbëve ta zëvendësoni me pak sodë të bukës dhe kripë, ky kombinim do t'ju ndihmojë të hiqni qafe gurët nga dhëmbët. 

(Kosova Sot)

16 orë e 14 minuta më parë
14/11/18