description

Arrestohen 4 persona, trafikonin qenie njerëzore

Publikuar: E premte 15 Shkurt 2013, 13:56 0 Komente

Bazuar në informatën që kishin pranuar hetuesit policor nga Drejtoria për hetimin e trafikimit me qenie njerëzore (DHTQNJ) sektori në Pejë gjatë një operacioni policor të realizuar dje rreth orës 13:00 ka arritur që të identifikojë dy viktima të trafikimit dhe të arrestojë katër persona të dyshuar nën dyshimin e bazuar se të njëjtit kanë kryer veprën penale “Trafikim me njerëz, Shërbimet seksuale të viktimës së trafikimit, Keqpërdorimi seksual i personave nen moshën 16 vjet”. Sipas informacioneve të mbledhura pas një pune operative hetimore rreth dy javore në terren hetuesit policor kanë arritur të lokalizojnë vendqëndrimin e viktimave të moshës 15 respektivisht 16 vjeç të cilat ishin mbajtur nën kontroll të plotë nga personat e dyshuar të cilët në bashkëveprim i kanë shfrytëzuar seksualisht viktimat. "Të dyshuarit fillimisht viktimat i kishin strehuar në një lokal hotelier, pastaj i kishin strehuar edhe në dy banesa private kështu duke i ndërruar lokacionet kohë pas kohe", thuhet në një komunikatë të policisë së Kosovës. Personat e dyshuar tashmë të arrestuar janë: Gj. LL. 1984 M/K/SH, M. K. 1982 M/K/SH, P. K. 1991 M/K/SH dhe L. I. 1994 M/K/SH.  Lidhur me këtë rast është njoftuar mbrojtësi i viktimave dhe në prezencë të tij dhe punëtorit të qendrës për punë sociale viktimat janë intervistuar dhe të njëjtat janë dërguar në shtëpinë e sigurt.  Të dyshuarve me urdhër të prokurorit ju është caktuar masa e ndalimit policor prej 48 orësh për të vazhduar me procedura të mëtutjeshme./kosovasot/

Printo Dërgo
  • di

Komente


arkivi i lajmeve