Kuçi: Garë e ngushtë (Video) - TV - Kosova Sot
Kuçi: Garë e ngushtë (Video)

Kuçi: Garë e ngushtë (Video)

Politologu Gurakuç Kuçi thotë se gjithsesi që në balotazh do të ketë situata të tensionuara dhe garë shumë të nxehtë për të parin e komunave të caktuara, madje me tentativa edhe për ndonjë blerje të votave, por ai thotë së kjo tendencë e blerjes mund të ketë një ndikim minimal, aty ku rezultati është tepër i ngushtë, dhe jo atë maksimumin që mund ta paramendojë dikush, sepse blerjet e tilla janë të pamundura. " Balotazhi që do të mbahet tash në shumë komuna ka bukur shumë afërsi të votave në mes të kandidatëve, por ka edhe komuna të cilat janë në distancë të madhe të votave. Në këtë rast do herë ka pasur probleme, ku është dyshuar edhe për blerje të votave, madje edhe janë gjykuar njerëzit për këto raste, për shkak të blerjes së votave, e kjo mund të ndodhë tek ato komuna ku kandidatët e dinë që për pak vota nuk mund t'ia arrijnë qëllimit të tyre, dhe vetëm atëherë ata devijojnë te kjo masa tjetër, që të marrin iniciativë edhe për disa blerje të votave, që t'i bëjnë votat tamam. Por, nuk mund t'i blejnë ato vota në kuptimin që ta blejnë komplet masën e votës deri në 50%, por është një masë e vogël e votave që iu nevojitet vetëm sa për ta kaluar pragun e nevojshëm. Në këtë rast te fondet e partive politike dhe harxhimet e tyre e dimë që ka një rregull nga KQZ-ja ku lejohet për shpenzime për fushata deri në 0.50 euro për kokë banori dhe jo çdo herë ka pasur një transparencë në këto shpenzime", theksoi Kuçi.

(Kosova Sot)

8 orë e 32 minuta më parë
16/10/18