Kelmendi: Rrëzimi i marrëveshjes, në favor të AAK-së (Video) - TV - Kosova Sot
Kelmendi: Rrëzimi i marrëveshjes, në favor të AAK-së (Video)

Kelmendi: Rrëzimi i marrëveshjes, në favor të AAK-së (Video)

Analisti Jeton Kelmendi po ashtu çështjen e Demarkacionit e sheh si rrezik potencial, që duke mos arritur ta kalojë në Kuvend, në versionin e parë, të firmosur nga Hashim Thaçi dhe Isa Mustafa, të bëhen bashkë të dy këto parti politike dhe t'ia shkurtojnë mandatin kryeministrit Haradinaj. Kelmendi thekson se edhe me rrëzimin eventual të Qeverisë 'Haradinaj' trofeu i fitores nga zgjedhjet e ardhshme do t'i takojë AAK-së, e cila është rritur shumë në këto zgjedhje lokale, kurse rrëzimi i demarkacionit dhe dërgimi i tij në arbitrazh do të ishin premi e madhe për autoritetin e Haradinajt. "Mendoj që kjo që ka ndodhur tani Qeveria ka bërë një punë jashtëzakonisht të mirë, edhe pse gjithsesi të vonuar, por është një punë e mirë, pasi që e ka miratuar variantin e komisionit 'Meha' për ta dërguar në Kuvend, por të bashkangjitur me të e ka edhe një dokument tjetër, një punë vlerësuese të Komisionit të ri, që quhet komisioni 'Bulliqi'. Unë mendoj se me këtë veprim kryeministri ka bërë një punë të mirë, sepse kam qenë skeptik për një kohë të gjatë nëse do të mund ta realizoj, sepse në këtë aspekt është jo shumë i ditur, por gjithsesi ka dalë shumë burrëror kryeministri Haradinaj me zotimet e tij", theksoi ai."Tani ka shumë kundërthënie në koalicion, e kjo është shumë normale, por tani këtu është zënë pak më ngushtë partia e dikurshme më e madhe, PDK-ja, që është drejt një rënie të lirë dhe tani partia e Kadri Veselit dhe e Hashim Thaçit e kundërshton me çdo kusht këtë konstatim të komisionit 'Bulliqi', madje kjo u pa edhe në reagimet e para të presidentit Thaçi dhe të zyrtarëve të tjerë të PDKsë, sepse ata po tentojnë me çdo kusht ta ruajnë akoma lëkurën e presidentit Thaçi, sepse për këta nuk është shumë problem pse do të humbej ajo tokë", vijoi më tutje Kelmendi për "Kosova Sot". Sipas tij, nuk ka arsye të jetë VVja e dhunshme sikur që ka qenë, për arsye se ka 32 deputetë dhe kur ia shton 8 deputetë të AAK-së bëjnë dyzet, prandaj vetëm me këta deputetë kundër nuk sigurohen votat, por do të dështojë përfundimisht kjo marrëveshje. 

(Kosova Sot)

3 orë e 16 minuta më parë
12/11/18