Kelmendi: Mungon vullneti politik (Video) - TV - Kosova Sot
Kelmendi: Mungon vullneti politik (Video)

Kelmendi: Mungon vullneti politik (Video)

Analisti Jeton Kelmendi thotë se për këto vite të përpjekjes për ndërtimin e një shteti të qëndrueshëm të Kosovës, nga legjislatura në legjislaturën e radhës, njerëzit e ish-regjimit, ish-spiunët, pak a shumë janë eliminuar në masë të vogël nga ndëshkimi me votë i vetë qytetarëve, porse kjo do të duhej bërë me ligj. "Në Kosovë një ligj i tillë akoma nuk është bërë, një ligj për hapjen e dosjeve- lustracionin që është bërë gjithandej nëpër vende të tjera që e kanë kaluar tranzicionin, por mendoj që edhe kjo legjislaturë nuk është absolutisht e gatshme për ta krijuar ligjin e hapjes së dosjeve për faktin se ish-agjentët e Serbisë, unë besoj që mund të jenë akoma nëpër institucione, janë edhe në Kuvendin e Kosovës, madje janë figura shumë të fuqishme, ka njerëz të cilët janë në Qeveri gjithsesi, ka njerëz që janë edhe në strukturat e Akademisë së Shkencave, në strukturat universitare, ka këso strukturash dhe kësi individësh që vazhdojnë të jenë të fuqishëm e shumë të pushtetshëm edhe në medie", ka theksuar ai. "Mendoj që në të gjitha segmentet e jetës publike në Kosovë mund të ketë figura, të cilat kanë punuar për Shërbimin Sekret Jugosllav dhe kanë qenë njerëz të sistemit jugosllav, prandaj nuk do ta kemi atë ligj përderisa nuk bie gradualisht kjo perandori e njerëzve të tillë", vijoi më tutje Kelmendi për "Kosova Sot". 

(Kosova Sot)

6 orë e 2 minuta më parë
21/10/18