Apple largon komponentët e Qualcomm nga iPhone dhe iPad - Auto&Tech - Kosova Sot
Apple largon komponentët e Qualcomm nga iPhone dhe iPad

Apple largon komponentët e Qualcomm nga iPhone dhe iPad

Të Hënen Wall Street Journal raportoi se Apple mund të braktisë çipet e Qualcomm. Analistët thonë se lëvizje e Apple nuk është diçka e papritur.

Apple ka dizajnuar iPhone dhe iPad të cilët nuk do të përdorin çipet e Qualcomm raportoi agjencia e lajmeve Reuters.

Ndryshimi pritet të hyjë në fuqi me iPhone e 2018-ës, por Apple ende mund të ndryshojë kursin deri atëherë.

Dy kompanitë janë përfshirë në një betejë gjyqësore lidhur me termat e licencimit të Qualcomm.

Qualcomm tha se për Reuters e ende ofron çipet për testimet e Apple me iPhone. Kompania shprehu angazhimin për pajisjet e Apple.

Të Hënën Wall Street Journal raportoi se Apple mund të braktisë çipet e Qualcomm. Analistët thonë se lëvizje e Apple nuk është diçka e papritur.

Edhe pse Qualcomm prej vitesh ka furnizuar Apple me modemë rrjetesh, në vitet e fundit Intel është bashkuar gjithashtu këtij biznesi fitimprurës.

Në 2015-ën Intel ble një kompani e cila do ti krijonte mundësinë për të zëvendësuar çipet e Qualcomm tek iPhone.

 (Kosova Sot)

21 orë e 26 minuta më parë
17/12/18