Ja si duken shtresat rrugës të shtruara përgjatë 108 viteve (Foto) - Auto&Tech - Kosova Sot
Ja si duken shtresat rrugës të shtruara përgjatë 108 viteve (Foto)

Ja si duken shtresat rrugës të shtruara përgjatë 108 viteve (Foto)

Në këtë imazh duken 108 vite histori.

Pista e garave Indianapolis Motor Speedway para 108 viteve nuk ka qenë e shtruar me asfalt por me zhavorr, gur gëlqerorë si dhe kombinim i llojeve të ndryshme gurësh. Kjo rrugë është 108 vite e vjetër dhe në të gjatë kësaj periudhe janë shtruar lloje të ndryshme materialesh të vendosura mbi njëra tjetrën.

Kjo mostër e pistës e cila tregon shtresat e saj, është marr me qëllim studimin e qëndrueshmërisë së pistës.

Kjo pistë është ndërtuar në vitin 1909 dhe është e gjatë 2.5 milje (4 km).

(Kosova Sot)

14 orë e 10 minuta më parë
19/12/18