“Samsung” vjen me risi, zbulon kamerën e dyfishtë ISOCELL Dual - Auto&Tech - Kosova Sot
“Samsung” vjen me risi, zbulon kamerën e dyfishtë ISOCELL Dual

“Samsung” vjen me risi, zbulon kamerën e dyfishtë ISOCELL Dual

Kamerat e dyfishta po sjellin eksperienca të reja dhe emocionuese të fotografive në pajisjet mobile. Kështu është shprehur zëvendëspresidenti i marketingut të Sistemit LSI pranë “Samsung Electronics”, Ben K. Hur.

Smartphonët me kamera të dyfishtë kanë dy sensorë të imazhit që kapin informacione të ndryshme të dritës, duke mundësuar funksione të reja si rifokusimi dhe LLS. Me këto përfitime, kamerat e dyfishta janë një trend në rritje në pajisjet mobile premium.

“Zgjidhja e përgjithshme e Samsung për ISOCELL Dual do të lehtësojë procesin e zhvillimit të produkteve për klientët tanë, duke u lejuar atyre të sjellin karakteristikat më të optimizuara të kamerave të dyfishta tek një gamë më e gjerë e konsumatorëve”, tha Ben K. Hur.

Sidoqoftë, integrimi i kamerave të dyfishta mund të jetë një proces i vështirë për prodhuesit e pajisjeve origjinale (OEM), pasi kërkon optimizim në kohë midis OEMs dhe shitësve të ndryshëm që zhvillojnë sensorë dhe algoritma software.

Zgjidhja e re e kamerës së dyfishtë së “Samsung” do ta thjeshtojë këtë proces dhe do të mundësojë që pajisjet mobile të nivelit të mesëm deri në fillestar të përfitojnë nga karakteristika të caktuara të kamerës, kryesisht të disponueshme në pajisjet premium të pajisura me një procesor shtesë të sinjalit të imazhit.

Për të përshpejtuar zhvillimin dhe zvogëlimin e vështirësive të optimizimit në smartphone me kamera të dyfishtë, Samsung tani ofron zgjidhjen e parë të përgjithshme të industrisë së dyfishtë me dy pajisje ISOCELL Dual sensor dhe software me algoritma për optimizimin e sensorëve. Kjo mundëson edhe pajisjet e nivelit të mesëm deri në fillestar të shfrytëzojnë veçoritë popullore të kamerës së dyfishtë si rifokusimi dhe LLS.

Samsung bashkon algoritmin e saj të rifokusimit me një set të sensorëve të imazhit prej 13 Mp dhe 5Mp dhe algoritmin e saj LLS me dy sensorë 8Mp, për të lehtësuar implementimin nga OEM-të.

(Kosova Sot)

6 orë e 24 minuta më parë
20/01/19