Apple merr patentë për Face ID në kompjuterët Mac

  • 10 gusht 2019 - 10:03
Apple merr patentë për Face ID në kompjuterët Mac

Face ID u prezantua nja dy vjet më parë në iPhone X. Më vonë u soll në iPad Pro, kështu që natyrshëm shtrohej pyetja, kur do të vijë në Mac?

Lajmi i mirë është se Apple duket sikur po eksplorojnë idenë. Kjo është sipas një patente të dhënë kohët e fundit, në të cilën është sugjeruar që Face ID me të vërtetë mund të vijë në Mac.

Sidoqoftë, nuk do të jetë domosdoshmërisht i njëjti ID i fytyrës që marrim nga iPhone ose iPad, dhe në fakt, ai mund të jetë në të vërtetë një version më i zgjuar i Face ID që do të vinte me një modalitet inteligjente të gjumit.

Sipas përshkrimit të patentës, flet për përsëritjet aktuale të modalitetit të gjumit, të cilat bazohen kryesisht në kohëmatësi, ku pas një kohe të caktuar pa asnjë hyrje nga përdoruesi, kompjuteri futet automatikisht në modalitetin e gjumit.

Kjo mund të jetë e bezdisshme kur mund të bëni diçka që nuk kërkon të dhëna, si shikimi i videove ose dëgjimi i muzikës.

Sidoqoftë, me këtë patentë, sugjerohet që kamera në Mac mund të identifikojë fytyrën e përdoruesit dhe nëse zbulon se ata janë akoma në kompjuterët e tyre, kjo do të parandalonte që modaliteti të funksionalizohej.

Kjo tingëllon si një veçori e dobishme, megjithëse duke pasur parasysh që kjo është një patentë, për fat të keq nuk ka asnjë mënyrë për të garantuar që kjo është një veçori që Apple do të implementojë në kompjuterët e ardhshëm Mac.

(Kosova Sot Online )