“Ishulli lundrues” që pritet të ofrojë një mënyrë të re për të mbrojtur brigjet nga përmbytjet – aty madje mund të strehohen edhe njerëz!

  • 14 tetor 2019 - 08:27
“Ishulli lundrues” që pritet të ofrojë një mënyrë të re për të mbrojtur brigjet nga përmbytjet – aty madje mund të strehohen edhe njerëz!

Një “ishull i vogël” me fije qelqi po lundron lart e poshtë në Gjirin e San Francisko tani.

Nga larg, duket sikur një balenë që hidhet nëpër ujë. Nga afër, duket si diçka tjetër. Në realitet, është një strukturë e fortë që njihet si “Float Lab”, shkruan Business Insider, përcjell media.

Prototipi u vendos në gusht nga një ekip i stilistëve në Laboratorin Ekologjik Arkitektural në California College of Art (CCA).

Qëllimi i tyre është të shohin nëse kafshët do t’i bashkëngjiten “ishullit lundrues”, duke zgjeruar kështu madhësinë e tij dhe duke krijuar një tampon kundër rrymave të oqeanit.

(Kosova Sot Online)